МАНАСТИРСКИ  МЕЛЕМИ, ЧАЈЕВИ И ТИНКТУРЕ

С’ БOЖЈОМ ПОМОЋУ

     
+ Ценовник
         
Св. Сава стварајући србску цркву и србску државу, радио је на успону културе и отварао школе и болнице. Сматра се родоначелником наше,медицине. Оснивач је прве болнице у Хиландару 1195 г. а, 1207г.у Србији, у манастиру Студеници основао је прву болницу – лечење-исцељење биљкама из Божје баште. 

Једини начин лечења у манастирима после Молитве Богу, била је примена лековитог биља – у виду чајева, мелема и тинктура-медицина.  Каснија писана сведочанства о лековитој моћи биљака из Божје баште, су из 15 века по најстаријем хиландарском кодексу бр. 517 у ком се казују правила болничког лечења и даје благослов за справљање биљних-медицина-лекова.  

У манастиру је монашки живот пун одрицања, дугих постова, напорног рада,  уз непрестану молитву и славослов Богу; тако да справљање чајева, мелема и тинктура-медицина, има додатно благотворно дејство.  

Вековно искуство о лековитим својствима биљака и о болестима које се њима могу лечити, преноси се с' колена на колено као предање и благослов до данашњих дана.

Тако се развијала благословена молитвена Монашка медицина, која је позната као Монашка Етно- фармација.

Некада су главни центри медицине били манастири. Калуђери су сакупљали лековито биље из Божје баште. Теодосије Хиландарац је у својим списима казивао чудотворну моћ исцељења молитвом и лековитим биљем.

Неопходно је знати, да се терапија акутних и хроничних обољења спроводи под контролом лекара, који према утвђеним резултатима поставља дијагнозу .


Живећи у својој једноставности, ослушкујући свој организам с'Вером,Надом и Љубављу, уздајући се у Божју помоћ, користећи лековите биљне препарате из манастира можемо излечити или бар ублажити болести тела и душе! 
  

МАНАСТИР ОСТРОГ

По благослову блаженопочившег игумана Лазара из манастира ОСТРОГА основана је 2005 год. апотека Св.Василије Острошки.
Преко 60 – једнокомпонентних чајева користе се као мешавина за разна фармаколошка подручја. Ручно рађени чајеви, мелеми, сапуни, уља, лосиони, гелови, су производи из Божје баште. Лековито биље сакупља се вредним рукама монахиња и справља се ручно у манастиру Ћелија – Пиперска, манастиру св.Никола- Река Црнојевић, Св.Стефану-Дуљево и у манастиру Дуги. То су проверени ″СТЕФАЛАЗ″ препарати: екстрати у меду за смирење, ручно прављени сапуни од искључиво природних састојака – лековитог биља. То су антиекцем сапуни, антицелулит сапуни, дечји сапуни са козјим млеком, мелеми, лосиони и гелови.

Поред овога лековито биље се користи и у АНТИСТРЕС и АНТИАЛЕРГИЈСКИМ ЈАСТУЧИЋИМА.

МАНАСТИР РАВАНИЦА

По благослову блаженопочивше игуманије мати Гавриле из манастира Раваницe, а по великој милости Божјоj и садашње игуманије Марије, трудољубива мати Зиновија справља чудотворне биљне лекове - мелеме, тинктуре, еликсире и чајеве.

МАНАСТИР СВ. КОЗМЕ И ДАМЈАНА

Мед и саће и препарати од медабиљна козметика-:

- помаде за лепо лице
- антирид помаде
- гавез помаде и мелеми

 
 
 
 
 
 
 
 
 
       
 
       
 
       
 
       
 
     
 
   
 
ДОБРО НАМ ДОШЛИ У ДУХОВНЕ РАДОСТИ И БОЖЕ ДАЈ ДА У СЕБИ УМНОЖИМО ДУХОВНЕ РАДОСТИ!
   
 
У послушању у име Господње, за Вас у оквиру породичног дома свих 24 сата / 0-24/ * 063/610-915 и 037/40-11-39