*СРБ. БЛАГО*
*МАНАСТИРСКИ  МЕД,  ХИЛАНДАРСКО МАСЛИНОВО УЉЕ, 

ВИНО И РАКИЈА*

 

         
         
     
+ Ценовник
         
 
 
 
 
 

 

   

* МАНАСТИРСКА РАКИЈА *

Традиционалне србске ракије, вина и ручни радови – су аутентични дарови онима које волимо и онима којима желимо да покажемо свосрдност.
Србијански шарм, кроз сусретања отвореног срца, и гостопримство; наздрављање за РАДОСТ У ГОСПОДУ; добродошлицу, за срећан пут, за рођења, венчања и све оно што живот носи, везано за Србе је ракија.

ОНО ШТO ЈЕ ЗА ЕНГЛЕЗЕ – ВИСКИ, ЗА ФРАНЦУЗЕ – КОЊАК, ЗА ГРКЕ – МЕТАКСА, ЗА РУСЕ – ВОТКА,ИЛИ МЕКСИКАНЦЕ – ТЕКИЛА, ТО ЈЕ ЗА СРБЕ * РАКИЈА: ТО ЈЕ *СРБСКА РАДОСНИЦА* пропратни израз Србског – националног бића и гостопримства. То је један од водећих „ брендова „  Србије.
Нарочито ракија произведена у манастиру заузима важно место интересовања. Каже се да су Срби заљубљеници манастирских ракија.

Жестоко чиста капљица, која се звездасто распршује и шири добро расположење са добрим мислима и намерама уз дозиметар испијања!

*СРБ. РАДОСНИЦА* ПИЈ ДОБРО, ПИЈ ОДМЕРЕНО !!!
ЖИВЕЛИ, НА МНОГАЈА ЉЕТА!

 

       
 
       
 
         
 
     
 
 
       
 

 

* МАНАСТИРСКА ВИНА *

Гајење винове лозе и производња вина а нарочито манастирска вина имају веома дугу традицију. То је благословени чудотворни напитак. Нектар манастирских подрума – манастирских винарија је на далеко чувен.
ДЕЧАНСКА ВИНИЦА у Великој Хочи, сматра се институцијом, с' најбогатијом традицијом у Србији.
Прави се од сорте „MeRLO“ и “KABERNE SOVINJON“ ДЕЧАНСКО ВИНО има заштиту географског порекла.
Дечаска виница је интересантно здање, које одмах заплени поглед, чим уђете у средиште малог љупког градића ВЕЛИКА ХОЧА, где постоје 13 цркава и један манастир.

То је некада био МЕТОХ ХИЛАНДАРА. Дечанске винограде негују вредни монаси манастира Високи Дечани.
Манстирскa винa праве лично монаси. То је одлично вино – предивног укуса и врхунског квлитета. Спретним рукама монаха, преображава се плод винове лозе – грожђа у пурпурни чудесни, пријатни напитак који Вас осваја још  док клизи у чаши. Србске манастирске  винарије су ризнице чудотворног пурпурног напитка.
И, ето у тој чаши вина, коју испијамо, сједињено је оно најбоље из земље и ваздуха, оно најјаче из сунца. У њој су љубав и пажња домаћина, труд монаха - виноградара, берача. Тa је чаша плод дубоке сарадње између Творца и творевине, тријумф дијалога између Бога са једне стране и природе и човека   са друге стране, труд, знање, предање, култура и обичаји.
Тајна – тајна је велика!
Није случајно да је Бог од свега створеног, баш вино изабрао да у Светој Литургији, у тој тајни сусрета и сједињења Неба и земље, постане крв Његова.
Хлеб и Вино, основ су нашег живота, првина плодова
земље и зато су баш они наш принос Творцу.
То је благо из земље и топлина из Сунца. Трудољубље и гостољубље. То је принос чаробног напитка у чаши које весели срце човеково, како каже псалмопојац Цар Давид.

 

             
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
 

 

*ВИНО ИЗ  ВИНСКЕ РИЗНИЦЕ*

*Поред манастирских  квалитетних вина, у Србско  Благо убрајамо и квалитетна вина, која су производ малих домаћих газдинстава. То су млади креативни винари. Њихов начин прављења вина је јединствен и фасцинантан. Спаја стару традицију и најновија међународна искуства. Ослања се на квалитет винове лозе и идеје блиске природи. Крајњи резултат трудољубља је импресиван - ВИНО, ВРХУНСКОГ КВАЛИТЕТА - ВИНО СА КАРАКТЕРОМ.  Једно од таквих вина је  ПУРПУРНО ЧУДОТВОРНО - МАРКОВО ВИНО! Прави  се од сорте MERLO и CABERNE SOUVINJON. Плод винове лозе грожђа се преображава у пурпурни пријатни напитак. Oсваја вас још док клизи у чаши.  У тој чаши коју испијамо, сједињено је оно најбоље из земље и ваздуха, оно најјаче од сунца. У њој су љубав и пажња домаћина,труд виноградара и берача. Питко је, мекано и лепршасто, даје- веселост и свежину! Зато се овакво вино с'правом назива ВЕСЕЛИЦА. 
Нек су наше трпезе увек окићене тим дивним чудесним напитком! То је плод богољубља и  трудољубља, Србски Вино-Дом,  домаћинске породице,   где у скромности влада слога и љубав. Зато се и осећа савршен склад и симфонија, док испијате БЛАГОСЛОВЕНО ПУРПУРНО МАРКОВО ВИНО.

ОВО ВИНО СЕ СЛУЖИ И РАДОСНО ИСПИЈА,  У СЛАВУ БОЖЈУ!   Неизоставни је  део, АГАПЕ - трпезе љубави - славске трпезе-трпезе радости и за сваку животну прилику. Зато, нека је АГАПЕ, увек окићена овим ПУРПУРНИМ МАРКОВИМ ВИНОМ ИЗ ВИНСКЕ РИЗНИЦЕ  ВИНОГРАДА СА БРДА КРАЉЕВИЋА МАРКА!    Ова ВИНСКА РИЗНИЦА има историјско порекло. Гајење винове лозе и производња вина има веома дугу традицију. *По предању, Краљевић Марко хођаше овим дивним крајоликом. Кад ожедне, затражи од виноградара, уместо воде, вино да пије. 

Вино пије, Краљевићу Марко.
Пола пије, пола шарцу даје* како каже епска песма. Кад испи  бокал вина, рече виноградарима: ОВО ВИНО ЈЕ ЧУДОТВОРНИ ПУРПУРНИ НАПИТАК, ПИЈТЕ У СЛАВУ БОЖЈУ!

Тако ово брдо доби назив- МАРКОВО БРДО, на чијим се падинама простиру прелепи виногради. Географски припада средишту централне Србије.   Надалеко  чувене винограде на брду Краљевића Марка, краси црквица Св.Романа,где вредни виноградари са својим гостима узносе благодарност  БОГУ. И  ето, Божјим  даром  сусретања, МАРКОВО ВИНО  из ВИНСКЕ РИЗНИЦЕ , точи се код нас у ГОСТОПРИМНИЦИ* АГАПЕ*.

* Ево кратког казивања о Краљевићу Марку из списа Константина Филозофа-писца житија Св. Деспота Стефана Лазаревића, сина Св.Кнеза Лазара. Краљевић Марко је од свете лозе Немањића и последњи  је         краљ-сувладар  Цара Уроша. Целог  живота се борио за правду и  био заштитник нејаких. То је наш највећи епски јунак. Постао је митска личност, којој се сви диве. Његов чувени коњ Шарац је најславнији србски коњ над коњима-како каже епска песма. Србски песнички геније, даје Шарцу такве епитете, који су  задивили и самог Гетеа. Нема лепшег јунака, који је имао више мегдана од Краљевића Марка,у којима је увек побеђивао,али без свог Шарца то неби био. Шарац је део његове укупно - задивљујуће појаве. Док  је сунца и  док је месеца,каже песма, Срби ће спомињати Краљевића Марка и његовог Шарца.

НАЗДРАВЉАЈТЕ  МАРКОВО ВИНО- ВЕСЕЛИЦУ, ЈЕР, ВИНО ВЕСЕЛИ СРЦЕ ЧОВЕКОВО – КАЖЕ ПСАЛМОПОЈАЦ  ЦАР ДАВИД!

Живели на многаја љета!

 

       
 
       
 

 

*МАНАСТИРСКИ МЕД *САЋЕ*, СИР, ЏЕМ...

Mед је еликсир здравља. То је лековито цветни производ који исцељује болести. Ко једном проба манастирски мед, тај увек са новом жељом и молитвом користи овај БОЖАНСТВЕНИ лек из БОЖЈЕ БАШТЕ. Вредне, благословене пчелице сакупљају оно најбоље што је Господ подарио природи. Мед је јединствен, незаменљив и  најдрагоценији дар из природе. То је добра медицинa и козметика, која има лековиту снагу. Резултати истраживања показују да пчелињи мед има антибактеријско дејство слично пеницилину. То је заиста Божји дар,сакупљен из природе - Божје баште. За 1кг.меда,8000 радилица преради око 3кг. цветног нектара. Вредним рукама монаха и монахиња сакупља се ова чаробна творевина у корист нашег здравља. Мед се производи у кошницама, где се одиграва чудесни природни процес. Садржи - беланчевине, разне пигменте, ензиме,витамине,натријум,калијум, воћни слад и цветну росу.  Има букет природних дарова, који хармонизују рад целог организма, нервног система,а посебно се користи за лепо лице -  за глатку и свежу кожу. 

Мед је за људски организам истински еликсир здравља и лепоте.

Зато Добродошли у свет меда!

 

       
 
       
 
       
 
       
 

 

У понуди имамо *Adam-Blall* кошнице за пчеларе, кошнице *DB* 12 рамова

- Подњача антиваросзна
- АЛ - сито
- Поклопна даска са вентилационом мрежом
- Поклопац обележен - АЛ - лимом и стиропор изолацијом 3,2мм деблјина зида
- Дрво - липа и јасика

цена: без рамоваи без наставка 40€
цена: кошница + 2 наставка + 36 рамова 67€

НА РАСПОЛАГАЊУ ОДМАХ 30 КОМАДА!

 

*ЛЕКОВИТО  ХИЛАНДАРСКО МАСЛИНОВО УЉЕ И РАКИЈА ИЗ БАШТЕ-ПЕРИВОЈА ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ*

ХИЛАНДАРСКО ЕКСТРАДЕВИЧАНСКО МАСЛИНОВО УЉЕ ОД ХЛАДНО ЦЕЂЕНИХ ОРГАНСКИ ГАЈЕНИХ ХИЛАНДАРСКИХ МАСЛИНА ПРОИЗВЕДЕНО ЈЕ И ПУЊЕНО НА СВЕТОЈ ГОРИ.

Светогорске  маслине, сведоци су времена и дрeвности свештене монашке заједнице. Посађене рукама монаха и саме су плод хиљадугодишње молотве за живот света и Божју творевину. Преко три хиљаде стабала маслина на имању Хиландара, расуто по зеленој ризи Врта Пресвете Богородице, гајене су на органски, потпуно природан начин. Благородни плод и лековито уље добијено хладним цеђењем, одувек укрепљује, храни и лечи светогорске калуђере. Пред чудотворним иконама маслиново уље даноноћно гори као највреднији принос, а у данима када је разрешена употреба уља неизбежан је део монашке трпезе.
Хиландарско маслиново уље прављено и пуњено на Светој гори у молитвеном сабрању и користи се као лек.
Из Перивоја Богородице сада и у нашим домовима, по Благослову хиландарских монаха.  Изговарајући често молитву : ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦЕ СПАСИ НАС, нека би Милост Божја и Свеопеване Владичице сишла на нас, дарујући нам здравље, смирење и спасење.

Узимати ујутру после молитве, Св. водицу, нафорицу са лековитим  Хиландарским маслиновим уљем,  из Баште – Перивоја Пресветe Богородице!  

       
 
 
 
     
     
 
   
   
 
   
 
ДОБРО НАМ ДОШЛИ У ДУХОВНЕ РАДОСТИ И БОЖЕ ДАЈ ДА У СЕБИ УМНОЖИМО ДУХОВНЕ РАДОСТИ!
   
 
У послушању у име Господње, за Вас у оквиру породичног дома свих 24 сата / 0-24/ * 063/610-915 и 037/40-11-39