О НАМА

С’ Божјом помоћу у старој србској престоници Св. Кнеза Лазара у Крушевцу у ул. Видовданској (стара В. Корчагина 99) у оквиру породичног дома налази се модни салон "ШАРМ" од 1991. год. А у оквиру ШАРМ-а, налази се по благослову његовог Преосвештенства Епископа нишког Господина Иринеја Православна галерија, књижара, радионица, биљна апотека "Духовне Радости".

Продаја је на велико и мало уз најповољнији попуст на веће количине.

На истом месту уз звуке духовне музике и мирис тамјана, богоугодно ће вас дочекати понуда за куповину, како световних одевних предмета, тако одевних предмета за наше православне оце – свештенике и монахе, по истим ценама као у фирми „Хитон“ из Солуна, чији смо заступници у Крушевцу.

 

VI
1.
2.
3.
VII
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. * Звона и звонца
VIII
1.
2.
3.
4. * Срб. народна ношња - разигране Србије
IX
Гостопримница - кафенион - АГАПЕ
X
XI
XII
 

Место на коме се налазе "ДУХОВНЕ РАДОСТИ" је место проналажења и постојања духовних радости кроз животни пут наших предака.

Бранећи православље од Турака наши  преци  су  на  овом  месту  основали своју  постојбину и  своје прво   огњиште  око 1800-те године. У то време у малом месту Брестовцу, код Лесковца, живели су баба Тренка и деда Ђора са своја два сина. Турчин је хтео да отме децу и потурчи их. Међутим, бабаТранка бранећи православљe удари Турчина троношком по глави. Онесвешћеног Турчина оставише, а сво своје имање напустише и са “бошчицом” ноћу бежаше,а дању се скриваше и Богу се мољаше! Тако по Милости Божијој стигоше на ово место.

Без игде ичега на “утрини” голој ливади, на домак Цар Лазаревог двора они живеше сиромашно, а тако богато јер имаше Бога у себи.

С Божијом помоћу увећаваше се и фамилија и имање. А кад прође Кнез Милош Обреновић око 1835 године у свом фијакеру, поклонише му се баба Тренка и деда Ђора са својим потомцима и питаше: “Како да се зове наше насеље.” А кнез одговори “НЕК БИ ВОЉА”. Тако настаде БИВОЉЕ - предграђе Старе Србске Престонице, Кнез Лазаревог Града Крушевца.

Испуни се воља Светог Кнеза Лазара, који још у време своје владавине око 1380-те године жељаше да ту буде насеље, између његове дворске цркве, сада Лазарице и тадашњег манастира (списи из фрушкогорских манастира) а садашње цркве Покрова Пресвете Богородице. Тако кроз године, деценије, око 200 година живи ова велика и позната фамилија ТРЕНКИЋ, борећи се за очување православља.

Поштено радећи и Богу се молећи, преносише БЛАГОСЛОВ са колена на колено. Зато ту, на месту старог огњишта где је увек топло, Серафимски ватрено у срцима предака ка Богу, изнедрише се ове сада “ДУХОВНЕ РАДОСТИ”.

Ове године, 2013., на дан Св.Жена Мироносица прослављамо 22 година постојања модног салона “ШАРМ” у оквиру ког се налази православна књижара, СРБ. сувенирница, атеље, радионица и биљна апотека “ДУХОВНЕ РАДОСТИ”. Није случајно да је “ШАРМ” отворен на дан кад се славе Оне које су пронеле прву радосну вест да је ИСУС ХРИСТ ВАСКРСАО! На празник Св. Серафима Саровског 2005. године, по благослову Епископа Господина Иринеја нишког, а сада Патриијарха Србског, уз молитвено сабрање свештенства цркве Покрова Пресвете Богородице на Расини, поче са трудољубивим и мисионарским радом славећи Господа ова већ многима позната православна књижара, СРБ. сувенирница, атеље, радионица и биљна апотека “ДУХОВНЕ РАДОСТИ”.

Зато вас срдачно позивамо:

ДОБРО НАМ ДОШЛИ У ДУХОВНЕ РАДОСТИ И БОЖЕ ДАЈ ДА У СЕБИ УМНОЖИМО
ДУХОВНЕ РАДОСТИ!

 

 
   
 
   
 
У послушању у име Господње, за Вас у оквиру породичног дома - дежурни телефон рање од / 08-20/ * 069/610-944